Monday, 24 August 2015

Trip to melaka and port dickson

     Assalamualaikum dan selamat pagi semua :) kuikuikui. Hari ni nak cerita pasal lawatan pergi melake dan port dickson. Seronok lah jgak. Tapi kali ni takde gambar lagi lain kali kalau ade update lagi i will post photo okay ? Hahaha. Aina pegi hari jumaat haritu. tapi homestay dia kemain dalam sampai bas pon taknak berhenti dekat homestay. Haha. Kiteorang sampai petang lepas tu kiteorang siap siap nak pergi sekolah mane tah sebab budak laki ade lawan futsal dengan budak laki sekolah situ. lepas tu kiteorang balik homestay. Time tu siap siap pulak nak keluar malam. Kiteorang pegi the store kiteorang main bowling kat sana. Nak tau tak the store dia macam mane ? the store dia okay je. pastu nk naik atas tu kiteorang kena naik lift sebab penat kalau naik tangga. lagi pon tak tau lah ade tangga ke tak. Hahaha. mesti lah ade tangga kan takkan takde tangga lak kan ? Haha. Kang the store terbakor nak lari guana ? Terjun je. Ape merepek ni. Dah dah sambung balik tadi. Dia punye bowling ade kat tingkat 4. Pastu kiteorang pon tekan 4 sekali dia bukak tingkat 3. Maigod time tu sumpah seram nak mampus. Sampai ade yang menjerit. Hahaha. Tapi yang peliknye takde orang pondatang. Tu yang peliknye. okaylah sampai sini jelah. Jangan rindu rindu Aina ye. Hahaha. Sambungan akan bersambung pada bila bila masa sahaja. kuikuikui. Byebye. Assalamualikum. Xoxo.





                   - kenangan tidak dapat dibeli kenangan hanya dapat dicipta -

Saturday, 8 August 2015

Hari hari hari raya !


Hai, Assalamualaikum. *pasang lagu raya* hari raya genap sudah sebulan berpuasa hari rayaa mari ramai ramai kita gembira. kuikuikui. Tahun ni rase nye tak semeriah raya yang selalu. Dulu kumpul ramai ramai nak pegi openhouse sekarang dah lain dah. Hahaha. Tapi untung jugak lah tahun ni ramai cikgu bagi duit raya. Seronok sebab dapat duit raya ni. Ecewah takde lah. Hahaha. Tapi susah sikit nak buat open house petang petang sekarang dah musim hujan datang. Sebenarnye tak tau nak cakap ape. Hahahaha. Em em let me think about it. Emmmmmmm. Sampai sini jelah. Haha. Bye ! kalau ade pape aina nak cerita i will update okay ? Hehe. Assalamualaikum.

Tuesday, 7 July 2015

MASA.....


Hai, Assalamualaikum. Harini nak cite pasal masa. Oyemji korang masa sekarang berlalu dengan cepat. Pelik jugak diorang cakap rabu mingg depan cuti pelik lah kan cuti ape ? Rupenye nak raya dah kauuu. Haa.  Korang semua ni baju raya semua dap prepare ke ? Cepat je kan masa berlalu. Dulu nak tunggu ramadan habis lame haa. sekarang tak rasa. Lagipun raya dulu ngan sekarang dah lain. dulu macam meriah je. sekarang boleh lah ~ Lagi lima hari nak sekolah. Pastu dah cuti raya. Okay dah takde idea nak sembang dah terbantut idea. Hahaha. Jap sebelum tu lupa *pasang lagu raya* Hahaha. Tu jangan lupa. Takyah lah sekarang kan. Sekarang kita pasang lagu em em. Lagu pape yang korang suke lah. Hahaha. Kali ni pendek ni jelah ye. Byebye. Muah cikedddd :* ade org kata bulan puasa takleh nak muah muah. Hahaha. Okay. See you again. Bye !



- Time flies, but not memories -


Saturday, 27 June 2015

i don't know



Hai Assalamualaikum. Selamat sejahtera. Selamat pagi, tengahari, petang, malam dan salam satu malaysia. Haha. Okay harini nak cerita pasal..... Em pasal ape erk ? Harini cite pasal campur campur lah. Okay now aina tak tau lah kenape sometimes i feel so sad very very sad. Kadang kadang tu macam kau taknak ke tahu pasal aku ? Taknak ke care pasal aku ? Rindu sebenarnye kenangan lame ni. Dulu kita lain, sekarang kita lain. Tapi kita cuba jadi baik dan terbaik. Orang tak suke kita takpa sebab kita pun bukan semua orang kita suka. Tapi orang kata jangan benci orang, jangan tak suke orang kita tak sempurna. Tapi tu lah kan. Tak tahu nak explain mcm mana sebenarnye. Kadang kadang tu sakit hati jugak sebab kita cuba care pasal orang. Tapi orang tak care pasal kita. Kita tanya dia macam macam, kita bagi whatsapp tapi apa dia buat ? Dia seen je. Kita tahu semua orang busy tapi takkan tak boleh bolas sedangkan seen boleh ? Apa salahnya cakap busy ke or apa apa ? Ya mungkin orang dah tak suka kita, orang yang tak suka takkan layan kita baik baik. Dia akan layan kita macam nak taknak je. Kita hidup kena sabar, tunggu, tunggu dan terus menunggu. Mungkin juga dah ada kawan baru ? and then lupakan kita. Kita bukan tahu kan ? Takpalah selagi masih hidup kita kawan dengan semua orang. Kita cuba fikir positif. Bila dah besar ni think positive tu tersangatlah penting. Okay lah taknak cakap panjang sampai sini sahajalah. Bukan nak cakap pasal orang ke ape. Cuma nak luahkan rasa hati. Assalamualaikum. 


- Better a life full childish dreams than a dreamless life -

Wednesday, 24 June 2015

Masa depan...


Hai, Assalamualaikum semua. Bersama dengan saya lagi. Haha. Adakah anda semua rindu saya ? Tah tah takde sape pon nak bace blog ni. Haha. sedih betul. Okay sebenarnye dah lama tak update sebab lupe password. Hahaha. Sampai buat blog baru okay last last boleh bukak. Haish sabar jelah. Okay ni blog baru aina http://sayaainaaqilah.blogspot.com/ haa tu lah blog baru tapi. yg ni pon still pakai lagi lah. Yang awak awak semua ni kalau dah tengok jangan lupe follow okay ^_^ makasih yaa kepada sape yang follow blog saya :* Okay balik kepada topik aina nak cerita ye. Sekarang aina dah form 4 and tahun depan dah form5 spm le pulokk. Cepat je masa berlalu kan ? sekarang pon dah puasa tak lama lagi nak raya. Haa korang mesti dah busy beli baju raya, ade yg busy buat kuih raya kan kan kan ? Haha. Lepas raya dah exam akhir tahun. Pastu cuti T_T waaaaaa cepatnye masa berlalu. Lepas tu dah spm. Lepas tu dah tunggu result spm pulak. Hm. Seronok sebenarnye sekolah ni walaupon kita ye ye cakap bila nak habis sekolah ni padahal nanti dah habis sekolah udah semua nak sekolah balik. Haha. Rindu kawan kawan. Masa sekolah rendah lagi best. Hahaha. Rilek je masih muda. Dulu takut nak upsr lepas tu watlek je kate baru upsr, lepas tu exam pt3 pulak masih watlek lagi. Hahaha.Dah nak form 4 ni mula lah ckp wehh takutnye tahun depan nak spm T_T cewahh tu awal tahun tengah bulan udah berhoneymoon katekooo. Hahaha. Awal tahun depantakut balik. Hahaha. Eh macam jauh je melencong dari topik ni. Takpe asalkan takut depan yedok ? Hahaha. sampai disini sahaja lah ye. Nanti kite update lagi okay ? Byebye. Assalamualaikum ;)