Saturday, 27 June 2015

i don't know



Hai Assalamualaikum. Selamat sejahtera. Selamat pagi, tengahari, petang, malam dan salam satu malaysia. Haha. Okay harini nak cerita pasal..... Em pasal ape erk ? Harini cite pasal campur campur lah. Okay now aina tak tau lah kenape sometimes i feel so sad very very sad. Kadang kadang tu macam kau taknak ke tahu pasal aku ? Taknak ke care pasal aku ? Rindu sebenarnye kenangan lame ni. Dulu kita lain, sekarang kita lain. Tapi kita cuba jadi baik dan terbaik. Orang tak suke kita takpa sebab kita pun bukan semua orang kita suka. Tapi orang kata jangan benci orang, jangan tak suke orang kita tak sempurna. Tapi tu lah kan. Tak tahu nak explain mcm mana sebenarnye. Kadang kadang tu sakit hati jugak sebab kita cuba care pasal orang. Tapi orang tak care pasal kita. Kita tanya dia macam macam, kita bagi whatsapp tapi apa dia buat ? Dia seen je. Kita tahu semua orang busy tapi takkan tak boleh bolas sedangkan seen boleh ? Apa salahnya cakap busy ke or apa apa ? Ya mungkin orang dah tak suka kita, orang yang tak suka takkan layan kita baik baik. Dia akan layan kita macam nak taknak je. Kita hidup kena sabar, tunggu, tunggu dan terus menunggu. Mungkin juga dah ada kawan baru ? and then lupakan kita. Kita bukan tahu kan ? Takpalah selagi masih hidup kita kawan dengan semua orang. Kita cuba fikir positif. Bila dah besar ni think positive tu tersangatlah penting. Okay lah taknak cakap panjang sampai sini sahajalah. Bukan nak cakap pasal orang ke ape. Cuma nak luahkan rasa hati. Assalamualaikum. 


- Better a life full childish dreams than a dreamless life -

Wednesday, 24 June 2015

Masa depan...


Hai, Assalamualaikum semua. Bersama dengan saya lagi. Haha. Adakah anda semua rindu saya ? Tah tah takde sape pon nak bace blog ni. Haha. sedih betul. Okay sebenarnye dah lama tak update sebab lupe password. Hahaha. Sampai buat blog baru okay last last boleh bukak. Haish sabar jelah. Okay ni blog baru aina http://sayaainaaqilah.blogspot.com/ haa tu lah blog baru tapi. yg ni pon still pakai lagi lah. Yang awak awak semua ni kalau dah tengok jangan lupe follow okay ^_^ makasih yaa kepada sape yang follow blog saya :* Okay balik kepada topik aina nak cerita ye. Sekarang aina dah form 4 and tahun depan dah form5 spm le pulokk. Cepat je masa berlalu kan ? sekarang pon dah puasa tak lama lagi nak raya. Haa korang mesti dah busy beli baju raya, ade yg busy buat kuih raya kan kan kan ? Haha. Lepas raya dah exam akhir tahun. Pastu cuti T_T waaaaaa cepatnye masa berlalu. Lepas tu dah spm. Lepas tu dah tunggu result spm pulak. Hm. Seronok sebenarnye sekolah ni walaupon kita ye ye cakap bila nak habis sekolah ni padahal nanti dah habis sekolah udah semua nak sekolah balik. Haha. Rindu kawan kawan. Masa sekolah rendah lagi best. Hahaha. Rilek je masih muda. Dulu takut nak upsr lepas tu watlek je kate baru upsr, lepas tu exam pt3 pulak masih watlek lagi. Hahaha.Dah nak form 4 ni mula lah ckp wehh takutnye tahun depan nak spm T_T cewahh tu awal tahun tengah bulan udah berhoneymoon katekooo. Hahaha. Awal tahun depantakut balik. Hahaha. Eh macam jauh je melencong dari topik ni. Takpe asalkan takut depan yedok ? Hahaha. sampai disini sahaja lah ye. Nanti kite update lagi okay ? Byebye. Assalamualaikum ;)